Noul “turn Babel”


Lecturand aceast spatiu virtual in care poti gasi informatii de tot felul, aceasta variatie de informatii fiind  intr-o permanenta ascensiune, am citit de curand o stire despre constuirea unui nou COLOS din punct de vedere al inaltimi.

Cea mai inalta cladire din lume va fi în Arabia Saudita şi va avea o inalţime de 1 kilometru, fiind estimată la un cost de 1,23 miliarde de dolari.

Cladirea, denumită Kingdom Tower (“Turnul regatului”), al carei proces de construcţie va începe saptamana viitoare, va avea nevoie de 80.000 de tone de otel si va intrece Burj Khalifa din Dubai cu aproape 185 de metri, scrie Saudi Gazette, citata de Huffington Post.

Inevitabil in minte imi vine acel eveniment din Bibilie, in care o grupare de oameni li s-a nazarit ideea de a face un turn ce va atinge cerul, astfel ei vor fi plini de faima, toata lumea va sti despre grandioasa lor lucrare. Si atunci  Dumnezeu a  zis:  “Iata, ei sunt un singur popor , si toti au aceeas limba; si iaca de ce s-au apucat ; acum nimic nu i-ar impiedica sa faca ce si-au pus in gand.Haidem! sa Ne pogoram si sa le incurcam acolo limba , ca sa nu-si mai inteleaga vorba unii altora.Si Domnul i-a imprastiat de acolo pe toata fata pamantului; asa ca au incetat sa zideasca cetatea.”(Geneza 11, 6-8)

Ma gandesc ca acele timpuri  intr-o oarecare masura coincid cu timpul actual, in care faima, maretia, suprematia, trufia depasesc orice limita.Nu inteleg de ce omul ar avea nevoie de aceste cladiri impozante, de o anvergura imensa, daca nu au un beneficiu real pentru omenire.

Cu astfel de sume foarte hiperbolizate ce vor fi alocati construirii unei astfel de cladiri, lumea aceasta citadina va ajunge intr- o natura dezolanta.Sunt convins! Cu banii acestia se pot realiza foarte multe lucruri utile pentru omenire.

Egoismul si maretia este reprezentativa pentru lumea actuala!

5 responses to “Noul “turn Babel”

  1. Hmm…Si romii au palate cu multe turnulete si la ce le folosesc oare? Ca sa arate cat de bogati sunt. Arabii nu fac nici ei exceptie in privinta asta.

    Like

Leave a comment